Zwarte Kat Sessie: Molens van de frontstreek

John Verpaalen, auteur van het boek 'Molens van de frontstreek', geeft een rijk geïllustreerde lezing over het molenerfgoed in onze streek. Na de Eerste Wereldoorlog stond in de streek rond Ieper bijna geen enkele molen meer overeind. De meesten werden al in het najaar van 1914 bruut onderuitgehaald door het Duitse leger. Molens hadden een strategisch belang. Ze werden gebruikt als ... Lees meer

John Verpaalen, auteur van het boek 'Molens van de frontstreek', geeft een rijk geïllustreerde lezing over het molenerfgoed in onze streek.

Na de Eerste Wereldoorlog stond in de streek rond Ieper bijna geen enkele molen meer overeind. De meesten werden al in het najaar van 1914 bruut onderuitgehaald door het Duitse leger. Molens hadden een strategisch belang. Ze werden gebruikt als observatiepost en dienden als mikpunt voor vijandelijke artillerie. John Verpaalen is expert op dit vlak. Hij weet alles te vertellen over de molens die lange tijd het landschap van de Westhoek en het Heuvelland domineerden. In 2019 bracht hij na 24 jaar een nieuwe versie uit van zijn boek Molens van de frontstreek. Verpaalen geeft een lezing over de rijke molentraditie en de gevolgen van het brute oorlogsgeweld voor het molenerfgoed.

€ 5 (inclusief toegang tot het museum)

Reserveren (verplicht) via bruggemuseum@brugge.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Volkskundemuseum
Balstraat 43
8000 Brugge
donderdag 10 september 2020 van 14:00 tot 16:00
Musea Brugge
€ 5,0
Bruggemuseum@brugge.be
www.museabrugge.be