zwaluwen | Op stap naar de zwaluwen

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Van eind april tot begin september gonst het van het leven in en om de Rumstse dorpsstraten. Gierzwaluwen voelen zich prima thuis in de nestkasten die door Natuurpunt geplaatst werden onder de dakgoten van scholen Ter Doelhagen en Sleutelhof. Daar bouwen ze hun nestjes en moeten ze in zeven haasten hun jongen groot brengen. Veel tijd hebben ze niet, eind juli vertrekken ze immers opnieuw naar ... Lees meer

Van eind april tot begin september gonst het van het leven in en om de Rumstse dorpsstraten. Gierzwaluwen voelen zich prima thuis in de nestkasten die door Natuurpunt geplaatst werden onder de dakgoten van scholen Ter Doelhagen en Sleutelhof. Daar bouwen ze hun nestjes en moeten ze in zeven haasten hun jongen groot brengen. Veel tijd hebben ze niet, eind juli vertrekken ze immers opnieuw naar Afrika.
Huiszwaluwen blijven iets langer in ons land, ze bouwen hun nesten onder dakgoten in het Molenveld en andere Rumstse centrumstraten en of broeden in kunstnesten, die in het kader van het project: Zwaluwen thuis in Rumst werden opgehangen.

afspraak  |  vrijdag 12 juli  |  19u tot 21u  |  Parking Schoolstraat Rumst, aan de achterkant van de kerk  |  kaart

deelname  |  vooraf melden: info@natuurpuntrupelstreek.be

Toon kaart Parking Schoolstraat Rumst
Schoolstraat
2840 Rumst
vrij 12/07/19 van 19:00 tot 22:00
Natuurpunt Rupelstreek
info@natuurpuntrupelstreek.be
www.natuurpunt.be/agenda/zwaluwen-op-...