Zomerexpo door de Hofleverancier

Kunst en kunsteducatie

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Laat je hondje vereeuwigen in een schilderij door kunstenares France LeJeune. De portretten worden in het cultuurcentrum getoond in het kader van de expo The Homecoming door de Hofleverancier. Alle hondjes en baasjes zijn welkom! The Homecoming is een groepstentoonstelling over verlangen en falen, verbondenheid en verstoting, aarzeling en participatie, buitenwereldse gebieden en de rijkdom van ... Lees meer

Laat je hondje vereeuwigen in een schilderij door kunstenares France LeJeune. De portretten worden in het cultuurcentrum getoond in het kader van de expo The Homecoming door de Hofleverancier. Alle hondjes en baasjes zijn welkom!

The Homecoming is een groepstentoonstelling over verlangen en falen, verbondenheid en verstoting, aarzeling en participatie, buitenwereldse gebieden en de rijkdom van Ekeren, passieve en actieve ervaringen, beweging en stilstand, stilte en auditieve golven.

 

The Homecoming geeft ruimte aan: Kumi Oguro's artistieke interpretatie van een lokale, tragische volkslegende; Christine Clinckx's beklijvende vertegenwoordiging van de oorlog en sociale onrust in de regio; Bart van Dijck's (i.s.m. Jan Van Woensel) introductie van een Newfoundland's do-it-yourself creatief knutselinstrument en performance; de ruimtevaart met Paul Van Hoeydonck; David Wechsler's folk song geschreven over een beeldje op de maan en zijn eenzaamheid; de tragische schilder Philippe Vandenberg die in de marge van de samenleving ronddwaalt en zoekt naar een onmogelijke uitweg; de folk noir band Cult of Slaves die een hartverwarmend moment van samenhorigheid brengt; de wereldberoemde noise muzikant en singer-songwriter Lee Ranaldo die geblinddoekt optrad, sukkelend in een wereld tussen soundscapes en live poëzie; de psychologische spanning van de thuis gezien door de ogen van Jonas Vansteenkiste; sculpturen die zelfportretten van Johan Tahon zijn en die sjamanistische kwaliteiten hebben; de fysieke en emotionele spanning tussen twee lichamen bij Marie Dhaese; France Lejeune's portretten van (hopelijk) iedere hond in Ekeren; Emerald Rose Whipple's pointillistische schilderijen van de Amerikaanse jeugd die zich verveelt en zich onthecht voelt; collages van foto's van de Ekerse natuur en de fysieke aanraking daarmee door de Barbara Bervoets; Lore Rabaut's onmogelijke pogingen om een volledige stad te tekenen in één lijn; en de beloftevolle Ekerse kunstenaar Olivia Van Impe's sculpturale werk dat nooit een definitieve vorm wil aannemen.

Deelnemende kunstenaars: Kumi Oguro, Christine Clinckx, Bart Van Dijck, Paul Van Hoeydonck, David Wechsler, Philippe Vandenberg, Cult of Slaves & The Broken Strings Trio, Lee Ranaldo, Jonas Vansteenkiste, Johan Tahon, Marie Dhaese, France Lejeune, Peter Van Impe, Emerald Rose Whipple, Barbara Bervoets, Lore Rabaut, Olivia Van Impe, Stief Desmet
Curator: Jan Van Woensel

The Homecoming
252 cc
Veltwijcklaan 252
2180 Ekeren
Van 2 juni 2018 tot 30 juni 2018
252 CC
gratis
www.252cc.be/nl/event/48250/france-le...