Winteravond met Hajo Beeckman: Vlaanderen uit de knoop

Politiek en maatschappij

Elk jaar worden de files langer en langer. De verkeersknoop in Vlaanderen lijkt steeds groter te worden. Hoe pak je die files aan? Hajo Beeckman zoekt naar rationele argumenten in een vaak verhit debat. Moeten we allemaal de fiets op? Laten we onze bedrijfswagens in de garage en nemen we beter de trein? Of bouwen we extra wegen? Biedt de nieuwste technologie met intelligente verkeersapps, ... Lees meer

Elk jaar worden de files langer en langer. De verkeersknoop in Vlaanderen lijkt steeds groter te worden. Hoe pak je die files aan? Hajo Beeckman zoekt naar rationele argumenten in een vaak verhit debat. Moeten we allemaal de fiets op? Laten we onze bedrijfswagens in de garage en nemen we beter de trein? Of bouwen we extra wegen? Biedt de nieuwste technologie met intelligente verkeersapps, navigatiemodules en zelfrijdende auto’s een oplossing? Hoe organiseren we het steeds groeiende goederenvervoer? Zullen er op de radio ooit fietsfiles te horen zijn?

Hajo Beeckman pleit voor een helder debat en noemt een kat een kat. Een verhaal zonder veel moraal, maar wel met een frisse en open blik van een expert. Een wonderoplossing om de files op te lossen is er niet. Maar niets doen is stilstaan. Wat verkiezen we dan?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Gemeentelijke Bibliotheek Reinaert
Koning Boudewijnlaan 6
9080 Lochristi
maandag 18 november 2019 van 20:00 tot 22:00
Bibliotheek Lochristi
€ 3,0
bibliotheek@lochristi.be
09 3566073
www.lochristi.be/winteravonden