Van Eyck. Een optische revolutie - Volzet

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Kunst en kunsteducatie

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Centraal in de tentoonstelling staan de gerestaureerde buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Met zijn weergaloze techniek, wetenschappelijke kennis en ongeëvenaarde observatievermogen ... Lees meer

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Centraal in de tentoonstelling staan de gerestaureerde buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’.

Met zijn weergaloze techniek, wetenschappelijke kennis en ongeëvenaarde observatievermogen tilde Van Eyck de olieverfschilderkunst tot ongekende hoogten en bepaalde de verdere koers van de Westerse schilderkunst. Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Centraal in de tentoonstelling staan de gerestaureerde buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Om Van Eycks optische revolutie tastbaar te maken, zullen zijn schilderijen naast werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst worden. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt daarom een niet te missen ‘once in a life time’ ervaring, en de opener van het themajaar Van Eyck in 2020 in Gent.  

Brigitte Pattyn, Gids Museum voor Schone Kunsten
Toon kaart Museum voor Schone Kunsten Gent
F. Scribedreef 1
9000 Gent
za 21/03/20 van 10:00 tot 12:00
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 30,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265