Tucson: een must voor iedere mineralenverzamelaar, Paul Mestrom

Wetenschap

In deze lezing vertel ik het verhaal van mijn reis naar Tucson in 2017. Al jaren droomde ik ervan daar eens heen te kunnen gaan, maar door mijn werk kon dat niet. In 2017 kwam het er eindelijk van, met Herwig Pelckmans als onovertrefbare gids. Behalve de mega-beurs van Tucson (maar liefst 11 dagen) bezocht ik ook de Pacific Micromounters Convention, deed ik een paar dagen 'veldwerk' (onder ... Lees meer

In deze lezing vertel ik het verhaal van mijn reis naar Tucson in 2017. Al jaren droomde ik ervan daar eens heen te kunnen gaan, maar door mijn werk kon dat niet. In 2017 kwam het er eindelijk van, met Herwig Pelckmans als onovertrefbare gids. Behalve de mega-beurs van Tucson (maar liefst 11 dagen) bezocht ik ook de Pacific Micromounters Convention, deed ik een paar dagen 'veldwerk' (onder ander de Blue Bell Mine, zie Geonieuws van november 2018) en bezocht ik een paar natuurparken, waaronder het fameuze 'Pertrified Forest'.
Ik hoop dat mijn verhaal duidelijk maakt dat elke verzamelaar die Tucson nog nooit bezocht heeft, dat eigenlijk op zijn of haar bucket-list zou moeten zetten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Elzenhof
Kerkplein
2650 Edegem
vrijdag 11 januari 2019 van 19:00 tot 22:30
Mineralogische Kring Antwerpen vzw
gratis
secretariaat@minerant.org
www.minerant.org