Terug naar Terug naar Oosterdonk

Tekst en muziektheater

Terugblik op de tv-serie Terug naar Oosterdonk met regisseur Frank Van Passel en scenarist Guido Van Meir en enkele hoofdrolspelers. Het is ondertussen twintig jaar geleden dat het onvolprezen Terug naar Oosterdonk op onze beeldbuizen kwam. De meermaals bekroonde Vlaamse dramaserie vertelt het verhaal over de teloorgang van het fictieve Vlaamse polderdorp Oosterdonk. De zesdelige reeks werd ... Lees meer

Terugblik op de tv-serie Terug naar Oosterdonk met regisseur Frank Van Passel en scenarist Guido Van Meir en enkele hoofdrolspelers.

Het is ondertussen twintig jaar geleden dat het onvolprezen Terug naar Oosterdonk op onze beeldbuizen kwam. De meermaals bekroonde Vlaamse dramaserie vertelt het verhaal over de teloorgang van het fictieve Vlaamse polderdorp Oosterdonk.

De zesdelige reeks werd geregisseerd door Frank Van Passel naar een scenario van Guido Van Meir.

De kiem van Terug naar Oosterdonk werd gelegd in de columns die Guido Van Meir in de jaren ’70 schreef voor Humo waar het personage Pietje De Leugenaar al regelmatig opdook. Twintig jaar later werd Pietje gerecupereerd voor de tv-serie. Dirk Roofthooft gaf gestalte aan dit legendarische dorpsfiguur. Naast Pietje katapulteerde Meester Moens (Peter Van den Eede), Fien (Dora van der Groen) en Jeanne (Antje De Boeck en Guusje van Tilborgh) van  respectievelijk de oude en de nieuwe Lijmstok, Jos Teugels (Günther Lesage en François Beukelaers) en zoveel andere kleurrijke figuren ons naar een verloren dorp dat in de hoofden is blijven bestaan. Een serie die je het gevoel geeft dat je Oosterdonk mist terwijl je er nooit geweest bent. 

Regisseur Frank Van Passel en scenarist Guido Van Meir komen samen met enkele hoofdrolspelers uit de reeks Meester Moens-gewijs terugblikken op deze wondermooie tv-parel. Het verhaal achter het verhaal, de anekdotes, de muziek, hier en daar een fragment,… De fans van destijds mogen zeker niet ontbreken! O ja: wil er iemand zo goed zijn om ook Jos Teugels uit te nodigen?

Frank Van Passel, Guido Van Meir,...
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier
zaterdag 27 april 2019om 20:15
liers cultuurcentrum
€ 14,0
Inschrijven
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be