Stadswandeling - 'Permeke en omgeving'

Geschiedenis

Waar het vroeger geurde naar leer, nieuwe auto's en motorolie, wordt er nu gesnuisterd tussen uitgestrekte cd- en boekenrekken. Het De Coninckplein, verborgen parel van het drukke stationskwartier, heeft al héél wat zien gebeuren in zijn geschiedenis. Uitgaansbuurt en 'hot spot' in de fifties, decor voor portiersoorlogen in de jaren tachtig en nu een van de focuspunten voor de heropleving van ... Lees meer

Waar het vroeger geurde naar leer, nieuwe auto's en motorolie, wordt er nu gesnuisterd tussen uitgestrekte cd- en boekenrekken. Het De Coninckplein, verborgen parel van het drukke stationskwartier, heeft al héél wat zien gebeuren in zijn geschiedenis. Uitgaansbuurt en 'hot spot' in de fifties, decor voor portiersoorlogen in de jaren tachtig en nu een van de focuspunten voor de heropleving van Antwerpen Noord. Boekenwurmen, jonge artiesten, asielzoekers, Chinese restauranteigenaars en Afrikaanse cafébazen - u ontmoet tegenwoordig heel de wereld op het De Coninckplein. Kers op de taart van deze buurtwandeling is het bezoek aan de openbare bibliotheek Permeke. Tot voor 10 jaar een verlaten Fordgarage en kankerplek, nu een toonbeeld van visionaire 'recyclage'. De Permeke bibliotheek toont de weg naar de toekomst voor alle moderne kenniscentra.
De groep wordt begeleid door Hugo Daemen. We verzamelen aan het station van Kalmthout om 8.30 uur, waar we de trein van 8.43 uur nemen naar het station van Antwerpen Centraal. De rondleiding begint om 9.30 uur op het De Coninckplein aan de bib en duurt 2 uur. Aansluitend op de wandeling is er de mogelijkheid tot lunch in de bib.
Prijs: € 15 voor de wandeling met gids (treinticket en eventuele lunch niet inbegrepen).
Inschrijven is noodzakelijk aan de balie van LDC Kruisbos tot 9 september 2019, elke werkdag tussen 9 en 16 uur, tel. 03 620 11 60 of via ldc.kruisbos@gza.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart LDC Kruisbos
Kapellensteenweg 81
2920 Kalmthout
donderdag 12 september 2019 van 08:30 tot 12:00
€ 15,0
ldc.kruisbos@gza.be
03 620 11 60