Sleutels voor mijn wijk - Het Park van het Klooster van de Religieuzen van de Eucharistie

Milieu en natuur

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

'In het hart van Bosvoorde, een zeldzaam geworden geklasseerde biotoop.' Het Park van de Religieuzen, goed verscholen op een heuvel in Bosvoorde, is geklasseerd omdat het biotopen herbergt die uitzonderlijk zijn in het Gewest. Hoogstamboomgaarden, weilanden, graasweiden, moestuinen, monumentale bomen, hoogstammige bossen en lanen met kastanjebomen: vroeger zag je ze overal, nu zijn ze ... Lees meer

'In het hart van Bosvoorde, een zeldzaam geworden geklasseerde biotoop.'

Het Park van de Religieuzen, goed verscholen op een heuvel in Bosvoorde, is geklasseerd omdat het biotopen herbergt die uitzonderlijk zijn in het Gewest. Hoogstamboomgaarden, weilanden, graasweiden, moestuinen, monumentale bomen, hoogstammige bossen en lanen met kastanjebomen: vroeger zag je ze overal, nu zijn ze verdwenen uit de stad. Behalve in dit oude park ui de 19de eeuw. De biodiversiteit is er versterkt door de aanwezigheid van bijenkorven en een schapestal, een mooi voorbeeld van een nieuwe vorm van landbouw in de stad. Zes hectaren natuur en patrimonium gelinkt met een groene woonwijk, om het te hebben over stadsecologie.

Start- en aankomstpunt: voor de kerk van het Klooster van de Religieuzen, Wienerlaan 28, 1170 Watermaal-Bosvoorde.

• 25€ per groep
• Elke groep van maximum 25 personen (scholen, huiswerkhulp, jeugdbewegingen, verenigingen, etc.). De gids past zich aan aan de leeftijd van de groep.
• Datum: Op aanvraag
• Duur : +/- 2u

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kerk van Sint-Antonius van Padua
Artesiëstraat 19
1000 Brussel
Van 26 oktober 2019 tot 31 december 2020
CIVA.BRUSSELS
€ 25,0
02 642 24 50
info@civa.brussels
www.civa.brussels