Sleutels voor mijn wijk - De Koninklijke Wijk en de Zavel

Architectuur

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

'Van park naar park, van verrassing naar verrassing' Parken en paleizen, musea, pleinen en straatjes, scholen en fonteinen: ze tonen aan hoe deze wijk is getekend door de geschiedenis van Brussel, België en Europa. De oude topgevels van burgerijwoningen uit de tijd van Bruegel wisselen af met woningen van de artistocratie en art nouveau-huizen. Het Egmontpark huisvest er heel wat onbekende ... Lees meer

'Van park naar park, van verrassing naar verrassing'

Parken en paleizen, musea, pleinen en straatjes, scholen en fonteinen: ze tonen aan hoe deze wijk is getekend door de geschiedenis van Brussel, België en Europa. De oude topgevels van burgerijwoningen uit de tijd van Bruegel wisselen af met woningen van de artistocratie en art nouveau-huizen. Het Egmontpark huisvest er heel wat onbekende schatten maar ook de meer populaire groene ruimten (Park van Brussel, Kleine Zavel, Kunstberg, ...) bieden voor wie het wil zien heel wat verrassingen gelinkt aan onze geschiedenis, onze omgeving en onze kunstenaars.

Vertrek- en aankomstpunt: metrostation Park

• 25€ per groep
• Elke groep van maximum 25 personen (scholen, huiswerkhulp, jeugdbewegingen, verenigingen, etc.). De gids past zich aan aan de leeftijd van de groep.
• Datum: Op aanvraag
• Duur : +/- 2u

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Metrostation Park
Wetstraat
1000 Brussel
Van 26 oktober 2019 tot 1 januari 2020
CIVA.BRUSSELS
€ 25,0
02 642 24 50
info@civa.brussels
www.civa.brussels