Simultaantrektellen

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Het eerste weekend van oktober vindt weer de Euro Birdwatch plaats. In heel Europa worden gelijktijdig trekvogels geteld, met de bedoeling om meer draagvlak te creëren voor beschermingsactiviteiten in de verschillende landen. Euro Birdwatch kan er ook toe bijdragen dat meer mensen geïnteresseerd raken in vogels want het is in de eerste plaats een leuke happening. Het hoogtepunt van de trek ... Lees meer

Het eerste weekend van oktober vindt weer de Euro Birdwatch plaats. In heel Europa worden gelijktijdig trekvogels geteld, met de bedoeling om meer draagvlak te creëren voor beschermingsactiviteiten in de verschillende landen. Euro Birdwatch kan er ook toe bijdragen dat meer mensen geïnteresseerd raken in vogels want het is in de eerste plaats een leuke happening.
Het hoogtepunt van de trek valt tijdens de eerste drie weken van oktober. Als de weersomstandigheden meezitten vliegen de vinken en de graspiepers je dan met honderden rond de oren en kom je ogen en oren te kort om alles dat doorvliegt te registreren. De trektelpost van Baaigemkouter zal (tenzij het weer te slecht is, en er toch niets doortrekt) bemand zijn vanaf 08:00 uur tot 17:00 uur, eventueel met een korte lunchpauze.
Afspraak:
vanaf 08:00 aan Baaigemkouter
Om die te bereiken sla je aan de Torrekensstraat in Munte rechtsaf (als je van Gent komt), en rijd je verder tot aan de laatste radartoren. Welkom wanneer en voor hoelang je wilt.
Breng verrekijker en telescoop, notitieboekje, zeteltje, warme kleren en koffie voor de liefhebbers mee
Info:
Guy Huylebroeck
guy.huylebroeck3@telenet.be
0473 894 209

Bunker in Baaigem
Baaigemkouter 00
9890 Baaigem
zo 06/10/19 van 08:00 tot 17:00
Natuurpunt Boven-Schelde
guy.huylebroeck3@telenet.be
0473 894 209
www.natuurpunt.be/agenda/simultaantre...