Sanguine/Bloedrood - Luc Tuymans over "Barok"

Kunst en kunsteducatie

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

In de tentoonstelling gaan barokkunstenaars de confrontatie aan met hedendaagse topkunstenaars. Voor het Antwerpse Barokfestival in 2018 vroeg het MHKA (Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen) kunstschilder, Luc Tuymans, als curator. Tuymans wil de bezoeker overweldigen door sleutelwerken uit de barok van onder anderen Georges de la Tour, Francisca de Zurbarán en Francisca Goya in dialoog te ... Lees meer

In de tentoonstelling gaan barokkunstenaars de confrontatie aan met hedendaagse topkunstenaars. Voor het Antwerpse Barokfestival in 2018 vroeg het MHKA (Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen) kunstschilder, Luc Tuymans, als curator.

Tuymans wil de bezoeker overweldigen door sleutelwerken uit de barok van onder anderen Georges de la Tour, Francisca de Zurbarán en Francisca Goya in dialoog te plaatsen met werk van klassieke hedendaagse meesters zoals Oh Kawara, Chuck Close en Edward Kienholz, aangevuld met hedendaagse sterren zoals Zhang Euli, Takashi Murakami en Dank Võ.

Luc Tuymans, zelf een figuratief schilder die er voortdurend naar streeft de traditionele grenzen van zijn praktijk uit te breiden, haalt via uitzonderlijke bruiklenen nationale (waaronder een spraakmakende selectie van het KMSKA / Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) en internationale topstukken naar Antwerpen.

"Sanguine / Bloedrood" is tenslotte een visueel weelderige en uitdagende tentoonstelling die dramatische barokwerken binnenbrengt in de experimentele ruimte van de hedendaagse kunst.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart MHKA
Leuvenstraat 32 Antwerpen Zuid
2000 Antwerpen
Van 10 juni 2018 tot 22 maart 2019
€ 15,0
minvanrompay@telenet.bebe
03 488 24 91