Repair Café Steenokkerzeel

Milieu en natuur

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Alle spullen waar iets aan hapert zijn welkom: klein elektro, kleding, fietsen... Gereedschap en herstelmateriaal staan ter beschikking. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt. We komen elke laatste zondag van ... Lees meer

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Alle spullen waar iets aan hapert zijn welkom: klein elektro, kleding, fietsen... Gereedschap en herstelmateriaal staan ter beschikking. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt. We komen elke laatste zondag van de maand samen in de Keizerinlaan 1, behalve vakantieperioden. Raadpleeg de website of bezorg je mailadres bij de organisator dan krijg je een herinneringsmail.

Als je ons wil helpen als hersteller, laat het ons dan weten. Ook mensen die graag leren hoe ze iets kunnen herstellen zijn welkom. We zoeken nog naar bijkomende mensen die kleding kunnen herstellen.

Wij organiseren ook gratis kursussen elektriciteit en elektronica voor herstellers. Het is een workshop met praktische oefeningen gericht op herstellen.

Repair Café Steenokkerzeel is gestart in september 2016 en werkt samen met Repair Café Kortenberg. Meerdere personen voeren herstellingen uit in beide Repair Cafés. Repair Café Kortenberg komt samen op de 1e zondag van elke maand in de Kapellestraat 74 te Kortenberg, ook tussen 14u en 16u30.

Inschrijving voor herstellingen enkel de dag zelf op de locatie. Als u een voorwerp aanbiedt voor herstelling dan blijft u best ter plaatse. U kan mee helpen met de herstelling en/of ondertussen genieten van een gratis koffie of frisdrank. In meer dan 70% van de gevallen kan het voorwerp gratis hersteld worden. Als het niet kan hersteld worden door gebrek aan onderdelen dan spreken we af wie zal zorgen voor de (meestal goedkope) wisselstukken en dan kan u het voorwerp de volgende keer terug aanbieden.

Meer info op de officiële website van de Repair Café stichting:
https://repaircafe.org/locatie/repair-cafe-steenokkerzeel/
of via Facebook:
https://www.facebook.com/groups/RepairCafeSteenokkerzeel/
(geen accent in "cafe" in webadres en facebookadres !)

U kan ons ook bereiken (bij voorkeur) via mail of telefonisch.

Repair Café Steenokkerzeel is erkend door de Vlaamse overheid als vrijwilligersvereniging met erkenningnummer GVV5949232.

Wij danken de gemeente Steenokkerzeel voor de logistieke ondersteuning in het kader van het Klimaatactieplan, Interza voor de gratis elektro wisselstukken en de kerkraad Sint-Rumoldus voor het ter beschikking stellen van de lokalen.

Keizerinlaan 1 is een alleenstaande woning gelegen tegenover de vijver van het Kasteel Van Ham, ingang via het Hinckaertplein. (ligt 100 meter van Keizerinlaan 1A waar sommige routeplanners verkeerdelijk naar verwijzen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Herwig Van den Bosch
Toon kaart Pastorie Sint-Rumoldus
Keizerinlaan 1
1820 Steenokkerzeel
zondag 29 september 2019 van 14:00 tot 16:30
gratis
repaircafe.steenokkerzeel@gmail.com
0479910932
www.facebook.com/groups/RepairCafeSte...