Poëzieavond - Dichtbundel HiEr

Poezie

Hugo en Brecht Verstraeten stellen ‘HiEr’ aan je voor. Hugo brengt zijn gedichten samen met Dominique Gal en plaatst ze in hun context. Zijn zoon Brecht onderzoekt hoe woord en muziek elkaar kunnen vinden. Hij haalt zijn inspiratie uit de Argentijnse en Braziliaanse gitaartradities. In ‘HiEr’ graaft Hugo naar de diepere ertslagen van wat we meestal als een ‘bestaan’ markeren. ‘HiEr’ is de ... Lees meer

Hugo en Brecht Verstraeten stellen ‘HiEr’ aan je voor. Hugo brengt zijn gedichten samen met Dominique Gal en plaatst ze in hun context. Zijn zoon Brecht onderzoekt hoe woord en muziek elkaar kunnen vinden. Hij haalt zijn inspiratie uit de Argentijnse en Braziliaanse gitaartradities. In ‘HiEr’ graaft Hugo naar de diepere ertslagen van wat we meestal als een ‘bestaan’ markeren.

‘HiEr’ is de derde bundel van dichter – schilder Hugo Verstraeten. In meer dan zestig gedichten graaft hij naar de diepere ertslagen van wat we meestal als een ‘bestaan’ markeren. ‘HiEr’ definieert hij in een opgenomen gedicht als ‘een kort verblijf in het onbestaande…’. ‘HiEr’ is geen drukfout. Het verwijst naar de kracht en de magie van woorden: vier willekeurige letters die in vele betekenissen uitwaaieren. Peilend naar een eeuwigheid die slechts enkele gedichten lang kan duren. De gedichten worden door de schrijver zelf gebracht en in hun context geplaatst. Brecht Verstraeten - zoon van - onderzoekt hoe woord en muziek elkaar kunnen vinden. Hij haalt zijn inspiratie uit de Argentijnse en Braziliaanse gitaartradities.

Inschrijven ten laatste op 4 november.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Hugo Verstraeten
Toon kaart 't Land van Vlierbos
Ijzerdijk 41
8600 Kaaskerke (Diksmuide)
zaterdag 9 november 2019 van 19:30 tot 19:30
CC Kruispunt
gratis
Inschrijven
info@cckruispunt.be
051 79 32 50
www.ticketgang.be