Pimp my wheelchair

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Snelle technologische ontwikkelingen maken niet alleen kennis voor iedereen beschikbaar, ook het gereedschap om te exploreren en te produceren komt binnen ieders bereik. Geholpen door de opkomst van de digitale fabricage en de ongelimiteerde hoeveelheid kennis op het Internet, kan in principe nu eenieder zelf producten maken en ontwikkelen wat voorheen was voorbehouden aan grote fabrieken. De ... Lees meer

Snelle technologische ontwikkelingen maken niet alleen kennis voor iedereen beschikbaar, ook het gereedschap om te exploreren en te produceren komt binnen ieders bereik.

Geholpen door de opkomst van de digitale fabricage en de ongelimiteerde hoeveelheid kennis op het Internet, kan in principe nu eenieder zelf producten maken en ontwikkelen wat voorheen was voorbehouden aan grote fabrieken.

De onderzoeksgroep “Design for (every) one” (D4E1) van het Industrial Design Center (IDC) Howest exploreert continu naar de toegankelijkheid en de inzetbaarheid van prototyping technieken binnen de zorg. Wie Lego of K’NEX hoort, denkt snel aan het bouwen van kastelen en kranen. Wanneer het woord ‘prototypen’ valt, denkt men gauw aan een draaibank, slijpschijf en boormachine. Maar wat als wij beweren dat deze twee - speelgoed en prototypen - complementair zijn?

We stellen ‘best practice’ van studenten voor en dagen jou uit om een hulpmiddel te hacken.

Lieven De Couvreur
Toon kaart Howest, The Level
Botenkopersstraat 2
8500 Kortrijk
van 20/10/17 tot 20/10/18
gratis
dagvandewetenschapkortrijk.be/program...