Permeke - renaissance van een stationsbuurt

Geschiedenis

Waar het vroeger geurde naar leer, nieuwe auto's en motorolie, wordt er nu gesnuisterd tussen uitgestrekte cd- en boekenrekken. Bibliotheek Permeke ligt aan het De Coninckplein. Het plein zag al een hele geschiedenis aan zich voorbijtrekken. Boekenwurmen, jonge artiesten, asielzoekers, Chinese restauranteigenaars en Afrikaanse cafébazen - op het De Coninckplein ontmoet u ze allemaal. Lees meer

Waar het vroeger geurde naar leer, nieuwe auto's en motorolie, wordt er nu gesnuisterd tussen uitgestrekte cd- en boekenrekken.??

Het De Coninckplein, verborgen parel van het drukke stationskwartier, heeft al héél wat zien gebeuren in zijn geschiedenis. Uitgaansbuurt en 'hot spot' in de fifties, decor voor portiersoorlogen in de jaren tachtig en nu een van de focuspunten voor de heropleving van Antwerpen Noord.?? Boekenwurmen, jonge artiesten, asielzoekers, Chinese restauranteigenaars en Afrikaanse cafébazen - u ontmoet tegenwoordig heel de wereld op het De Coninckplein.??
Kers op de taart van deze buurtwandeling is het bezoek aan de openbare bibliotheek Permeke. Tot voor kort een verlaten Fordgarage en kankerplek, nu een toonbeeld van visionaire 'recyclage'. De Permeke bibliotheek toont de weg naar de toekomst voor alle moderne kenniscentra.??

Maximum 20 personen per gids

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet??
Vertrek: Ingang Kubus, De Coninckplein 25
??Einde: Opnieuw aan Permeke??
Duur: 2 à 3 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Permeke, ingang Kubus
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen 6
Op afspraak
Antwerpen Averechts
€ 115,0
www.antwerpenaverechts.be