OpenTechTalks | Introductie tot Python

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Computer en techniek

De Nederlandse informaticus Guido van Rossum ontwikkelde in het begin van de jaren 90 de nieuwe programmeertaal Python. Software-ingenieur Hugo Herter legt uit wat het verschil is tussen Python en andere programmeertalen en hoe je het best van start gaat om met Python te leren werken. Na de workshop drinken we nog een glas in de Vooruit. Een goede IT-kennis is nodig voor de ... Lees meer

De Nederlandse informaticus Guido van Rossum ontwikkelde in het begin van de jaren 90 de nieuwe programmeertaal Python. Software-ingenieur Hugo Herter legt uit wat het verschil is tussen Python en andere programmeertalen en hoe je het best van start gaat om met Python te leren werken. Na de workshop drinken we nog een glas in de Vooruit. Een goede IT-kennis is nodig voor de OpenTechTalk-demo's.

De Nederlandse informaticus Guido van Rossum ontwikkelde in het begin van de jaren 90 de nieuwe programmeertaal Python. Hij noemde zijn geesteskind naar zijn favoriete programma, Monthy Python’s Flying Circus. Kenmerkend voor Python is zijn eenvoud en leesbaarheid, waardoor je de taal relatief snel onder de knie krijgt. Deze vrije software is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig alternatief voor talen als C++ en Java. Software-ingenieur Hugo Herter legt uit wat het verschil is tussen Python en deze programmeertalen en hoe je het best van start gaat om met Python te leren werken. Hij licht toe waarvoor Python vooral wordt gebruikt: leren programmeren, webontwikkeling, data science en artificiële intelligentie. Na de workshop drinken we nog een glas in de Vooruit. Een goede IT-kennis is nodig voor de OpenTechTalk-demo's.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Hugo Herter
Toon kaart Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
woe 27/11/19 van 19:00 tot 21:30
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 5,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265