‘Ontdek-je-Plekje'-natuurwandeling: de broeken van Esen

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

We gaan op stap door de broeken van Esen langsheen de Handzamevaart, de kleine rivier die ooit de verbinding vormde tussen het Houtland en de zee. Wandelen is ook genieten van natuur en omgeving, en dat is zeker het geval tijdens deze landschapswandeling. Onder begeleiding van een natuurgids ontdekken we dit gebied met zijn graasweiden, knotwilgrijen en sloten. Kortom, een oase van ... Lees meer

We gaan op stap door de broeken van Esen langsheen de Handzamevaart, de kleine rivier die ooit de verbinding vormde tussen het Houtland en de zee.

Wandelen is ook genieten van natuur en omgeving, en dat is zeker het geval tijdens deze landschapswandeling. Onder begeleiding van een natuurgids ontdekken we dit gebied met zijn graasweiden, knotwilgrijen en sloten. Kortom, een oase van rust. 
 
Bovendien herbergt dit valleigebied van oudsher een bijzonder rijke fauna en flora. Het is dan ook aangeduid als één van de Vlaamse ‘vogelrichtlijngebieden’. 
 
Afspraak op de parking bij de Sint-Pieterskerk van Esen. Bij nat weer breng je best je laarzen mee en een verrekijker is ook een meerwaarde. 

Sint-Pieterskerk Esen
Esenplein 1
8600 Diksmuide
woe 14/08/19 van 19:30 tot 21:30
Natuurpunt Ruidenberg
pollentier.georges@outlook.com
0486/824.141
www.natuurpunt.be/agenda/%E2%80%98ont...