Onbekend oostrozebeke

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Wandelen in Oostrozebeke. Gekkenwerk denk je dan. Is dat niet de gemeente in Vlaanderen met de slechtste luchtkwaliteit ? De spaanderplaten ? Inderdaad.  Maar het is niet allemaal kommer en kwel. Een uithoek van de gemeente bleef gespaard van de verkavelingswoede: de Mandelvallei heeft heel wat moois te bieden en dat gaan we verkennen. We starten echter wel in …Wakken, meer bepaald de parking ... Lees meer

Wandelen in Oostrozebeke. Gekkenwerk denk je dan. Is dat niet de gemeente in Vlaanderen met de slechtste luchtkwaliteit ? De spaanderplaten ? Inderdaad.  Maar het is niet allemaal kommer en kwel. Een uithoek van de gemeente bleef gespaard van de verkavelingswoede: de Mandelvallei heeft heel wat moois te bieden en dat gaan we verkennen. We starten echter wel in …Wakken, meer bepaald de parking van de Baliekouter. Via de legendarische Teeuwkensbrug gaan we Oostrozebeke binnen.  De Papegaaistraat en de Drogenbroodstraat. Mooi toch? Akkers en weilanden, oude Mandelarmen, mooie natuurgebiedjes. Wist je dat de kwaliteit van het Mandelwater veel verbeterd is? Kortom, kom mee en ontdek het onbekende Oostrozebeke. Achteraf genieten we na op het terras van de cafetaria van de Baliekouter.

Deelname prijs: gratis voor leden Natuurpunt de Torenvalk. 2 Euro voor niet leden.
Begeleider: Lievrouw Noël.

Inschrijven op voorhand is niet nodig. Deze activiteit gaat door in samenwerking met het Stad-land-schap ’t West-Vlaamse hart.


Toon kaart parking provinciedomein Baliekouter
Ommegangstraat
8720 Wakken
do 12/09/19 van 14:30 tot 16:30
Natuurpunt De Torenvalk
noel.lievrouw@detorenvalk.be
www.natuurpunt.be/agenda/onbekend-oos...