Nieuwe cursus: traverso

Klassieke muziek

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

De traverso is de voorloper van de dwarsfluit. De blaastechniek is ongeveer dezelfde als bij dwarsfluit maar de klank is donker, zachter en warmer omdat het instrument gemaakt is van hout. Net als bij de blokfluit worden de gaatjes van het instrument gesloten met de vingers en niet met kleppen. Op traverso speel je vooral muziek uit de 17de en 18de eeuw, de hoogdagen van de barok en ... Lees meer

De traverso is de voorloper van de dwarsfluit. De blaastechniek is ongeveer dezelfde als bij dwarsfluit maar de klank is donker, zachter en warmer omdat het instrument gemaakt is van hout. Net als bij de blokfluit worden de gaatjes van het instrument gesloten met de vingers en niet met kleppen. Op traverso speel je vooral muziek uit de 17de en 18de eeuw, de hoogdagen van de barok en klassiek. Goed om te weten: beginnen met traverso kan voor groot en klein zonder voorkennis van dwarsfluit.
Kopen of huren? Je kan het eerste jaar een traverso huren. Bij aankoop of huur van een instrument vraag je best advies aan de leraar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Nieuwland 198
1000 Brussel
Van 2 september 2019 tot 30 juni 2020 (ma van 14:00 tot 18:00,
Hoofdstedelijke Academie
€ 78,2
academie@brucity.education
02 279 57 12
www.hoofdstedelijkeacademie.be