Moet er nog vlees zijn?

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Milieu en natuur

Laurens De Meyer gaat in zijn boek “Moet er nog vlees zijn?” niet radicaal voor vegetarisme of veganisme, die keuze laat hij aan u over. Maar hij pleit wel voor minstens een halvering van onze vleesproductie én -consumptie. Bij de industriële vleesproductie zijn enorm veel nadelen gemoeid voor klimaat, vervuiling, gezondheid, dierenleed, ... En er is ten slotte het feit dat onze ... Lees meer

Laurens De Meyer gaat in zijn boek “Moet er nog vlees zijn?” niet radicaal voor vegetarisme of veganisme, die keuze laat hij aan u over. Maar hij pleit wel voor minstens een halvering van onze vleesproductie én -consumptie. Bij de industriële vleesproductie zijn enorm veel nadelen gemoeid voor klimaat, vervuiling, gezondheid, dierenleed, ... En er is ten slotte het feit dat onze landbouwbedrijven

Laurens De Meyer gaat in zijn boek “Moet er nog vlees zijn?” niet radicaal voor vegetarisme of veganisme, die keuze laat hij aan u over. Maar hij pleit wel voor minstens een halvering van onze vleesproductie én -consumptie. Want er is veel mis met het grootschalig en industrieel kweken van dieren voor vleesconsumptie. Dat heeft namelijk een grote invloed op het klimaat, op waterverbruik en landgebruik, op vervuiling, op onze gezondheid, op dierenleed, ... En er is ten slotte het feit dat onze landbouwbedrijven steeds grootschaliger zijn en ook steeds afhankelijker van overheidssubsidies. Laurens De Meyer is beleidsmedewerker Voeding en Landbouw bij de Bond Beter Leefmilieu.

In samenwerking met Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw, Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw

Laurens De Meyer
Toon kaart Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Sint-Annastraat 8
9620 Zottegem
di 25/02/20 van 19:30 tot 22:00
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
€ 10,0
Inschrijven
info@vormingplus-vlad.be
09 330 21 30