Mini-expo: Top Hat: een Amerikaans transitkamp op Linkeroever

Geschiedenis

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Na de Tweede Wereldoorlog keerden miljoenen Amerikaanse soldaten terug naar huis. Bij deze enorme logistieke operatie zijn langs de hele West-Europese kust transitkampen aangelegd om de soldaten te huisvesten in afwachting van hun afvaart. Zo was er het kamp ‘Top Hat’ op de Antwerpse Linkeroever voor diegenen die via de Antwerpse haven terugkeerden. Het was een dorp op zichzelf. De soldaten ... Lees meer

Na de Tweede Wereldoorlog keerden miljoenen Amerikaanse soldaten terug naar huis. Bij deze enorme logistieke operatie zijn langs de hele West-Europese kust transitkampen aangelegd om de soldaten te huisvesten in afwachting van hun afvaart.
Zo was er het kamp ‘Top Hat’ op de Antwerpse Linkeroever voor diegenen die via de Antwerpse haven terugkeerden. Het was een dorp op zichzelf. De soldaten legden hoofdwegen en alle nutsvoorzieningen zelf aan. Bioscopen, bakkers die elke dag duizenden donuts maakten, ijssalons, kappers, bars en entertainmenthallen, het was er allemaal. Ook het Rode Kruis was aanwezig zodat de soldaten in goede gezondheid naar het thuisland konden vertrekken. Het kamp werd officieel opgedoekt op 2 april 1946. Op deze plaats ligt nu het Sint-Annabos op Linkeroever.
Kom herinneringen van die tijd opsnuiven in deze mini-expo die tot stand kwam in samenwerking met de stadsdienst Archeologie en metaaldetectoristen Erik en Jean-Pierre Ost. Iedereen welkom van dinsdag 8 mei tot en met vrijdag 20 juli 2018.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart FelixArchief
Oudeleeuwenrui 29
2000 Antwerpen
Van 8 mei 2018 tot 20 juli 2018 (ma van 8:30 tot 16:30, di van 8:30 tot 16:30, wo van 8:30 tot 16:30, do van 8:30 tot 16:30, vr van 8:30 tot 16:30,
FelixArchief
gratis
stadsarchief@stad.antwerpen.be