Meneer Renaat is thuis: bezoek aan het Braemhuis

Architectuur

Renaat Braem (1910 - 2001): controversieel architect, visionair, totaalkunstenaar. De geestelijke vader van de Antwerpse politietoren en de Kielse ‘pootblokken' bouwde zijn eigen huis en atelier in Deurne in de jaren vijftig. Het huis, dat ondertussen een museum geworden is, vormt een mooie synthese van zijn modernistisch gedachtengoed. Lees meer

Renaat Braem (1910 - 2001): controversieel architect, visionair, totaalkunstenaar. Een gevaarlijke bolsjeviek en beeldenstormer, volgens sommigen. De enige ruimtelijke theoreticus van belang die België ooit gekend heeft, volgens anderen. In ieder geval: hij droomde van een 'bevrijde' klassenloze wereld en was ervan overtuigd dat zijn architectuur daar een wezenlijke rol in kon spelen.

De geestelijke vader van de Antwerpse politietoren en de Kielse ‘pootblokken' bouwde zijn eigen huis en atelier in Deurne in de jaren vijftig. Het huis, dat ondertussen een museum geworden is, vormt een mooie synthese van zijn modernistisch gedachtengoed.
Er bestaat ook een uitgebreide versie van deze rondleiding, waarbij een paar interessante modernistische gebouwen in de buurt belicht worden (zie 'Braem, de kunst van het wonen', 2 à 3 uur).

Groepen: Enkel op dinsdag, donderdag of zaterdagnamiddag. Minimum 8, maximum 15 deelnemers per gids.
?Individuele deelnemers: zie 'op stap met een gids' voor individuele deelnemers.

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet??
Vertrek: Braemhuis, Menegemlei 23, 2100 Deurne.??
Einde: Braemhuis, Menegemlei 23, 2100 Deurne.??
Duur: 1 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Braemhuis
Menegemlei 23
2100 Deurne
Op afspraak
Antwerpen Averechts
€ 10,0
www.antwerpenaverechts.be