MAK op stap - Kunstig Afrika

Interculturele vorming

1.11.0.0.0 

We starten de dag in het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren. Na een jarenlange renovatie gingen de deuren van dit veelbesproken kenniscentrum opnieuw open. Na de lunch neemt een gids je mee door Kanal Centre Pompidou dat waarschijnlijk pas in 2022 de deuren opent voor het publiek. Het MAK neemt je mee naar het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren en Kanal Centre Pompidou in Brussel. ... Lees meer

We starten de dag in het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren. Na een jarenlange renovatie gingen de deuren van dit veelbesproken kenniscentrum opnieuw open. Na de lunch neemt een gids je mee door Kanal Centre Pompidou dat waarschijnlijk pas in 2022 de deuren opent voor het publiek.Het MAK neemt je mee naar het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren en Kanal Centre Pompidou in Brussel.


AfricaMuseum - Tervuren


Na een jarenlange renovatie heropende het AfricaMuseum in Tervuren. Het museum is een kenniscentrum over Afrika in een historische en hedendaagse globale context, met een focus op Midden-Afrika. Het toont unieke collecties. Het museum is een plaats van geheugen van een gedeeld koloniaal verleden en het positioneert zich als een dynamisch platform voor ontmoeting en dialoog met mensen van verschillende generaties en culturen.


Kanal Centre Pompidou - Brussel


Nog voor de Citroëngarage zal worden omgebouwd tot de grootste culturele instelling van Brussel, met een oppervlakte van 35.000 m2 gewijd aan alle vormen van creatie, biedt Kanal Centre Pompidou een heel jaar lang een rijk gevuld programma van culturele activiteiten.


Op het vlak van moderne en hedendaagse kunst en van architectuur, vertrekt Brussel niet van nul, wel integendeel, want op cultureel vlak heeft Brussel heel wat te bieden. Onze hoofdstad telt immers een groot aantal instellingen die gewijd zijn aan diverse artistieke disciplines.


Het ontbrak de stad alleen nog aan een museum voor moderne en hedendaagse kunst, en aan een architectuurmuseum. Vandaar het project Kanal Centre Pompidou, dat gehuisvest is in de vroegere, 35 000 m² grote Citroëngarage op het IJzerplein.


In afwachting van de werken, die tegen 2022/2023 klaar zouden zijn, besloot de Stichting Kanal om vanaf 5 mei 2018 een aanloopjaar in te richten. Zo zal dit mythische gebouw 13 maanden lang voor het publiek worden opengesteld. Men zal er, in samenwerking met het Centre Pompidou, verschillende tentoonstellingen, grote installaties en een tiental nog nooit eerder getoonde werken van Brusselse kunstenaars tonen. Tevens zal er plaats zijn voor een heel scala aan podiumkunsten.


Tijdschema ov.

08.30 uur: vertrek met bus

10.00 uur: bezoek met gids AfricaMuseum - Tervuren

12.30 uur: lunch

15.00 uur: bezoek met gids Kanal – Centre Pompidou Brussel

17.00 uur: afterdrink

18.30 uur: aankomst in Merksem

MAK op stap - Kunstig Afrika
Op locatie
zaterdag 13 juni 2020om 08:30
cultuurcentrum Merksem
€ 50,0
Inschrijven
www.ccmerksem.be/nl/event/59507/kunst...