Kunstcampus deSingel: site van grandeur en avontuur

Architectuur

deSingel is uniek: de nieuwbouw die aan het complex werd toegevoegd maakt van de site een ‘vervlochten' mijlpaal in het oeuvre van twee van onze grootste architecten: Léon Stynen (1899-1990) en Stéphane Beel (1955). Een gids ontdekt met u dit fascinerende gebouw ‘met een dubbele persoonlijkheid'. De rondleiding biedt u meteen een verhelderende inkijk voor en achter de schermen van deSingel. Lees meer

Op 3 oktober 2010 opende de uitgebreide 'Arts City' deSingel voor het eerst de deuren. De site, die zowel aan het Antwerpse Conservatorium als aan het kunstencentrum deSingel onderdak biedt, werd daarmee in één klap zowat 12.000 m2 groter. Daarmee bevestigt deSingel zijn rol als Vlaamse draaischijf bij uitstek voor grootschalige kunstevenementen. De combinatie van kunst tonen én onderwijzen onder één dak maakt van dit huis trouwens een unieke broedplaats in het internationale cultuurlandschap.??
deSingel is nog om een andere reden uniek: de nieuwbouw die aan het complex werd toegevoegd maakt van de site een ‘vervlochten' mijlpaal in het oeuvre van twee van onze grootste architecten: Léon Stynen (1899-1990) en Stéphane Beel (1955). Stynen bouwde vanaf 1958 gedurende 20 jaar aan deSingel in zijn oorspronkelijke vorm. Voor Stynen werd dit project een calvarie. Desalniettemin leverde het een gebouw op dat een perfecte samenvatting is van zijn hele oeuvre. ?Bewonderaar van het eerste uur Stéphane Beel voegde daar twintig jaar later, met veel respect voor het werk van zijn bewonderde voorganger, een nieuw volume aan toe.??
Vandaag kan u onder begeleiding van een gids op ontdekkingstocht door dit fascinerende gebouw ‘met een dubbele persoonlijkheid'. De rondleiding biedt u een verhelderende inkijk voor en achter de schermen van deSingel, terwijl u ook vanalles aan de weet komt over het denken en werken van twee van onze grootste modernistische architectuuriconen.??

Rondleidingen: alle dagen, uitgezonderd feestdagen?
Maximum aantal deelnemers: 20 personen

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet??
Vertrek: vestiaire deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
??Einde: vestiaire deSingel??
Duur: 1 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel - vestiaire
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18
Op afspraak
Antwerpen Averechts
€ 60,0
www.antwerpenaverechts.be