Kamerplanten verzorgen, vermeerderen & ruilen

Milieu en natuur

Workshop als startschot voor een maand plantenswap in de bib Wegens groot succes hernemen we de kamerplantenruil van vorig jaar. En omdat we toen veel vragen kregen (hoe vermeerderen? hoeveel water geven?...) starten we met een gratis workshop voor alle liefhebbers. In het verlengde van het Repair Café en de Fashion Swap maken we aan de ingang van de bib plaats voor een plantenatelier onder ... Lees meer

Workshop als startschot voor een maand plantenswap in de bib

Wegens groot succes hernemen we de kamerplantenruil van vorig jaar. En omdat we toen veel vragen kregen (hoe vermeerderen? hoeveel water geven?...) starten we met een gratis workshop voor alle liefhebbers.

In het verlengde van het Repair Café en de Fashion Swap maken we aan de ingang van de bib plaats voor een plantenatelier onder begeleiding van Alex Decadt, Enerzijds zal het gaan over hoe kamerplanten gezond te houden. Anderzijds leren we hoe te groot geworden exemplaren kunnen vermeerderd worden.
Iedereen is welkom, om te kijken en te luisteren en vooral: om meteen aan te slag te gaan.

Breng dus je kamerplanten mee waarvan je vindt (of denkt) dat ze te groot zijn geworden en die je wil opsplitsen zodat je een deel kan ruilen voor andere planten.
Denk eraan om ook te zorgen voor al wat je nodig hebt, zoals een aantal plastic bloempotjes van verschillende groottes, wat potgrond, een schepje, eventueel handschoenen of schort... Zo kan je meteen aan de slag.

Van 7 maart tot 18 april: PLANTENSWAP
Gedurende een dikke maand maken we op de 1ste verdieping van de bib plaats voor kamerplanten die een nieuw onderkomen zoeken. Heb je planten die te groot worden? Of die te veel kleintjes maken? Breng ze naar de bib (in een propere pot) en ruil ze voor 'nieuwe' planten. En beloofd… zolang je groene vriendjes in de bib staan, zullen we ze picobello verzorgen.

Die maand zet de bib de boeken over kamerplanten in de kijker. Er zijn zoveel mooie boeken over kamerplanten. Hoe ze je interieur kunnen pimpen, hoe ze te verzorgen, veel water of niet, wanneer en hoe ze te stekken... Kortom, alles wat je moet weten om je eigen urban jungle te creëren

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
zaterdag 7 maart 2020 van 10:30 tot 12:30
Bib Hoeilaart
gratis
bib@hoeilaart.be
02 657 17 44
www.hoeilaart.be/bib