Innerlijke Kind-weekend

Persoon en relaties

Je Innerlijke Kind is nu de verlijfelijking van die gevoelens. "Het" Innerlijke Kind bestaat dan ook niet echt, het is meer een samenvoegsel van allerlei gevoelens uit het verleden, uit de kinderjaren, die toen ontstaan zijn en die weggestopt zijn. Verdriet, niet gezien worden, angsten, eenzaamheid etc. en de daarbij behorende overtuigingen als: "Het is er niet voor mij", of "Ik ben niet goed ... Lees meer

Je Innerlijke Kind is nu de verlijfelijking van die gevoelens. "Het" Innerlijke Kind bestaat dan ook niet echt, het is meer een samenvoegsel van allerlei gevoelens uit het verleden, uit de kinderjaren, die toen ontstaan zijn en die weggestopt zijn. Verdriet, niet gezien worden, angsten, eenzaamheid etc. en de daarbij behorende overtuigingen als: "Het is er niet voor mij", of "Ik ben niet goed genoeg", of "Het ligt allemaal aan mij", of "Ik had beter uit moeten kijken", etc. kunnen in die jeugdjaren zijn ontstaan en nu in het volwassen leven ons leiden in onze beslissingen.In de workshop leren we je aan hoe je kunt communiceren met je eigen Innerlijke Kind.
We leren je dat de angst een kind-angst is en dat veel patronen in je leven afkomstig zijn uit je jeugdjaren. Ouders, omstandigheden, het schoolplein, je onderwijzers, en meer externe factoren zijn allemaal van invloed geweest van hoe jij je toen voelde en of je kon leven of dat je moest overleven. In het laatste geval was het "voelen" geen item, want dit was veel te beangstigend. Je leerde dus af om te gaan voelen. En om te overleven ging je denken en duwde die angstgevoelens weg. En juist die weggeduwde angstgevoelens kunnen een bron zijn van later terugkerende verschijnselen als plotselinge woedeaanvallen (waar je 5 minuten later spijt van hebt), van onzekerheden, van beroepskeuzes (waar je niet gelukkig mee bent), van gevoelens van "ik geef veel aan anderen, maar wanneer kom ik aan de beurt?".

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
za 11 mei 2019 van 10:00 tot 17:00 zo 12 mei 2019 van 10:00 tot 17:00
Oost West Centrum
€ 140,0
owc.be/programma/innerlijke-kind-work...
info@owc.be
+32 3 230 13 82