Innerlijk kind coach - 2de jaar

Persoon en relaties

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

1STE JAAR: 9 WEEKENDS (ZA-ZO, ANTWERPEN) + 1 VIERDAAGSE (ORVAL), 2DE JAAR: IDEM, 3DE JAAR: 4 WEEKENDS. Intakegesprek of deelname aan een Innerlijke Kind weekend is nodig voor je kan inschrijven. In toenemende mate bezoeken mensen psychologen en coaches met als doel problemen die ze ervaren op te ruimen. Problemen als burn-out, niet gelukkig zijn, niet tevreden zijn met jezelf, in het hoofd ... Lees meer

1STE JAAR: 9 WEEKENDS (ZA-ZO, ANTWERPEN) + 1 VIERDAAGSE (ORVAL), 2DE JAAR: IDEM, 3DE JAAR: 4 WEEKENDS. Intakegesprek of deelname aan een Innerlijke Kind weekend is nodig voor je kan inschrijven.

In toenemende mate bezoeken mensen psychologen en coaches met als doel problemen die ze ervaren op te ruimen. Problemen als burn-out, niet gelukkig zijn, niet tevreden zijn met jezelf, in het hoofd zitten, relatieproblemen in de liefde en op het werk, het gevoel niet gehoord of gezien te worden, behoeftes die niet worden ingevuld, niet goed in je lijf zitten etc. kunnen worden opgelost met praten bij psychologen en psychotherapeuten. Dit is echter niet altijd het geval; vaak haken mensen na 10 of 15 jaar af en mogen ze “ermee leren leven”.

Binnen de Innerlijke Kind Coach - opleiding stellen we ons op het standpunt dat veel van bovenstaande klachten hun oorsprong kunnen hebben in de babyjaren of jonge kinderjaren. Er zijn dan ook hoogleraren die claimen dat alle problemen terug te voeren zijn tot de manier waarop we ons hechten. En juist deze hechting vindt plaats in de eerste levensjaren. Een feit is ook dat we tot ons 8ste levensjaar geen taal beheersen en alles oplossen en opslaan via ons gevoel (limbische systeem). Dit komt doordat bepaalde orgaantjes in onze hersenen (gebied van Broca en gebied van Wernicke) pas ontstaan romdom het achtste levensjaar. Vóór die tijd hebben we weinig kennis in woorden. Wie weet nog wat er op het tweede levensjaar exact allemaal gebeurd is? En daar zit het probleem. Veel therapeuten en coaches zijn bezig op taalniveau iets op te lossen wat zijn oorsprong kan hebben in de jonge kinderjaren. Hoe kunnen we iets oplossen met taal, als we er toen geen woorden voor hadden en alles op gevoelsniveau is opgeslagen? Mensen als Pat Ogden en Peter Levine wijzen er dan ook op dat woorden alleen niet voldoende zijn en dat onze ervaringen veel meer gevormd worden in de jonge kinderjaren (dus de lagere niveaus in onze hersenen).

In de Innerlijke Kind Coach - opleiding leiden we mensen op om cliënten met bovenstaande klachten op gevoelsbasis te begeleiden. We doen een beroep op het limbische systeem, het gevoelsbrein, (waar die klachten ervaren worden) en het Reptielenbrein, die de taal van het lichaam spreekt.

Hieronder vindt u praktische informatie. Voor aanvullende informatie verwijs ik u ook graag naar www.hetinnerlijkekind.be en www.adultattachmenttherapy.be

Doel van de opleiding

Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
Van za 28 september 2019 00:00 tot zo 21 juni 2020 23:59
Oost West Centrum
€ 2450,0
owc.be/alle-cursussen/innerlijke-kind...