Info avond autodelen

Milieu en natuur

Staat jouw wagen ook zo vaak stil? Of ben je niet dagelijks met de wagen onderweg voor je werk? Dan is autodelen iets voor jou! Bij autodelen maak je gebruik van een wagen met meerdere personen. Dat is niet enkel gemakkelijk, maar ook goed voor je portemonnee! Particulier autodelen De auto blijft in het bezit van de eigenaar, die hem ter beschikking stelt aan anderen. Als eigenaar kan je ... Lees meer

Staat jouw wagen ook zo vaak stil? Of ben je niet dagelijks met de wagen onderweg voor je werk? Dan is autodelen iets voor jou! Bij autodelen maak je gebruik van een wagen met meerdere personen. Dat is niet enkel gemakkelijk, maar ook goed voor je portemonnee!

Particulier autodelen
De auto blijft in het bezit van de eigenaar, die hem ter beschikking stelt aan anderen. Als eigenaar kan je ervoor kiezen om al de kosten van een wagen (onderhoud, keuring, verzekering ...) te delen. Zo kan je jaarlijks 1 000 tot 3 000 euro besparen. Deze vorm van kostendelend autodelen is dus interessant voor eigenaar en gebruiker. Binnen dit uitwisselingsnetwerk kiest de eigenaar zelf een bedrag voor gebruik van de wagen.

Autodelen via organisaties met eigen auto’s
Een bedrijf stelt (elektrische) auto’s verspreid over de stad/gemeente ter beschikking van haar leden. Je gaat een contract aan met de autodeelorganisatie en betaalt voor je gebruik ervan. De prijs wordt meestal bepaald door het gebruik van de auto (tijd en kilometers). Voorbeelden aanbieders: Cambio en Partago.

Kom er alles over te weten tijdens de infoavond van autodelen.net op donderdag 19 september 2019 om 20 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. Graag inschrijven via milieudienst@depinte.be
of tel. 09 280 80 24.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Raadzaal gemeentehuis De Pinte
Koning Albertlaan 1
9840 De Pinte
donderdag 19 september 2019 van 20:00 tot 22:00
Gemeente De Pinte
gratis
milieudienst@depinte.be
09 280 80 24