Het landschap - Verrassend anders

Kunst en kunsteducatie

Decoratieve kunst

Creativiteit

Schilderkunst

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Van alle genres in de beeldende kunst, is ‘het landschap’, allicht het grootste cliché. Vier onafhankelijke kunstenaars proberen dit te doorbreken. Van alle genres in de beeldende kunst, is ‘het landschap’ allicht het grootste cliché. In bijna elk huis, bureel of hotelkamer vind je wel mooi ingelijste zichtjes. Met boompjes,  luchtjes, mooie graspartijen, een beekje of landweg en een huisje. ... Lees meer

Van alle genres in de beeldende kunst, is ‘het landschap’, allicht het grootste cliché. Vier onafhankelijke kunstenaars proberen dit te doorbreken.

Van alle genres in de beeldende kunst, is ‘het landschap’ allicht het grootste cliché. In bijna elk huis, bureel of hotelkamer vind je wel mooi ingelijste zichtjes. Met boompjes,  luchtjes, mooie graspartijen, een beekje of landweg en een huisje.


Het is daarom de uitdaging van vier onafhankelijke kunstenaars om dit te doorbreken. Zij gaan dit thema gebruiken voor hun beeldende fantasie en activiteit.


Zjos Meyvis werkt dit ruimtelijk en tastbaar uit in onder andere blauwe hardsteen, hout, brons, ... ‘De erven’, zoals Zjos zijn werken omschrijft, zijn ruraal, niet typisch Vlaams, eerder zuiders.

Adriaan, Albertine en Jules visualiseren het landschap 2-dimensioneel met gemengde technieken. Ieder van hen gebruikt zijn eigenheid om tot verrassende resultaten te komen. Grafisch, met verf, gemengde technieken, duidelijk  abstract,  los en wazig.

Adriaan Van Rooy, Albertine Eylenbosch, Jules De Ranter en Zjos Meyvis
Gemeentehuis Boom - Zaal R. Lombaerts (1e verdieping)
Antwerpsestraat 44
2850 Boom
Van 17 november 2018 tot 16 december 2018
CC De Steiger Boom
www.desteigerboom.be/nl/voorstelling/...