Het geweld van geld - Geannuleerd

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Samenleving

Antoon Vandevelde, verbonden aan het Centrum voor Economie en Ethiek en aan Hoger instituut van Wijsbegeerte (KUL), brengt een unieke kijk op hoe geld de wereld doet draaien en bovenal op hoe we het kunnen aanwenden voor een betere toekomst. Beheerst de economie ons leven? Wat is de waarde van het kapitalisme in onze tijd? Zijn westerlingen de armen op de wereld iets verschuldigd? En loont het ... Lees meer

Antoon Vandevelde, verbonden aan het Centrum voor Economie en Ethiek en aan Hoger instituut van Wijsbegeerte (KUL), brengt een unieke kijk op hoe geld de wereld doet draaien en bovenal op hoe we het kunnen aanwenden voor een betere toekomst.

Beheerst de economie ons leven? Wat is de waarde van het kapitalisme in onze tijd? Zijn westerlingen de armen op de wereld iets verschuldigd? En loont het eigenlijk wel om eerlijk te zijn? Ethiek en economie staan haaks op elkaar, zo wordt vaak gezegd. De zucht naar rijkdom en de logica van de winst verbinden mensen maar zetten ze ook tegen elkaar op. De ideeën van rechtvaardigheid en solidariteit lijken daarbij in gedrang te komen. Mensen willen echter ook iets betekenen voor anderen en morele verontwaardiging blijkt vaak een machtiger drijfveer dan eigenbelang. Gesteund door inzichten van de grote denkers gaat Antoon Vandevelde (KUL) in op enkele controversiële kwesties: van de discussie rond het basisinkomen over de vraag of draagmoederschap zomaar in contracten en geldsommen kan worden vastgelegd, tot heikele thema's als extreme managerslonen. Het geweld van geld biedt een unieke blik op hoe geld de wereld doet draaien, maar bovenal op hoe we het kunnen aanwenden voor een betere toekomst.

Antoon Vandevelde
Toon kaart Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Sint-Annastraat 8
9620 Zottegem
do 17/05/18 van 19:30 tot 22:00
Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw
€ 5,0
Inschrijven
vlad@vormingplus.be
09 330 21 30