Filosofische dwaaltocht - Volzet

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Zingeving, filosofie en religie

Met filosoof Jean Paul Van Bendegem verken je Gent op een filosofische manier. Vanaf de beeldengroep Schoonheid, kracht en wijsheid op het Paul de Smet de Naeyerplein wijst hij je al wandelend op wat waar, vals en afwezig is in een stad.  Kan een stad filosofisch verkend worden? Deze wandeling geeft hierop een positief antwoord door volgende thema's aan bod te laten komen: wat is waar en wat ... Lees meer

Met filosoof Jean Paul Van Bendegem verken je Gent op een filosofische manier. Vanaf de beeldengroep Schoonheid, kracht en wijsheid op het Paul de Smet de Naeyerplein wijst hij je al wandelend op wat waar, vals en afwezig is in een stad. 

Kan een stad filosofisch verkend worden? Deze wandeling geeft hierop een positief antwoord door volgende thema's aan bod te laten komen: wat is waar en wat is vals in een stad? Wat is aanwezig en misschien nog belangrijker: wat is afwezig of verdwenen? Wat betekent leven, wonen en bestaan in een stad? Als de stad een toneel is, wat zijn dan haar coulissen? Met filosoof Jean Paul Van Bendegem verkennen we Gent op een niet-alledaagse manier. Het vertrekpunt van de wandeling is de beeldengroep Schoonheid, kracht en wijsheid op het Paul de Smet de Naeyerplein (omgeving Krijgslaan). Het eindpunt - als een filosofische exploratie al zoiets kent - zal aan het Belfort zijn.

Jean Paul Van Bendegem
Toon kaart Startplaats Filosofische dwaaltocht
Beeldengroep P. De Smet de Naeyerplein
9000 Gent
za 25/08/18 van 14:00 tot 17:00
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 17,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265