Film Die Welle

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Politiek en maatschappij

 'De Nazi’s waren stom. Wij zijn slimmer dan dat'. Uitgedaagd door de arrogante houding van de leerlingen, zet leerkracht Wenger een experiment op. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen tot een heuse beweging met als naam Die Welle. De scholieren beginnen andersdenkenden uit te sluiten en het ene na het andere conflict escaleert. ... Lees meer

 'De Nazi’s waren stom. Wij zijn slimmer dan dat'. Uitgedaagd door de arrogante houding van de leerlingen, zet leerkracht Wenger een experiment op. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen tot een heuse beweging met als naam Die Welle. De scholieren beginnen andersdenkenden uit te sluiten en het ene na het andere conflict escaleert.

Tijdens een studieweek over staatsvormen wil leerkracht Rainer Wenger dieper ingaan op wat dictatuur nu precies is. 'Ja, we weten het nu wel. De Nazi’s waren stom. Maar vandaag zou een zoiets in Duitsland niet meer mogelijk zijn. Wij zijn slimmer dan dat'. Uitgedaagd door de arrogante houding van de leerlingen, besluit Wenger van de projectweek een experiment te maken. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen tot een heuse beweging met als naam Die Welle. Al op de derde dag beginnen de scholieren andersdenkenden uit te sluiten en het ene na het andere conflict escaleert. Na de film (110 min, regisseur Dennis Gansel) volgt een nabespreking.

In samenwerking met LDC Wijnveld

Bart Schoovaerts
Toon kaart LDC Wijnveld
Wingerdstraat 14
3000 Leuven
woe 16/10/19 van 19:15 tot 22:15
Vormingplus Oost-Brabant
gratis
Inschrijven
info@vormingplusob.be
016/525900