EHBO met kruiden

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Gezondheid en zorg

Een aantal kruiden en hun bereidingen zijn uitermate geschikt om een plek te krijgen naast of in plaats van de klassieke en reguliere middelen in het medicijnkastje of de EHBO koffer.  Welke planten kunnen nuttig zijn bij mogelijke kleine ongevallen? Wat kunnen we doen bij een brandwonde, een schaafwonde, een snijwonde? Hoe pakken we een insectenbeet aan? Wat doen we bij een kneuzing of ... Lees meer

Een aantal kruiden en hun bereidingen zijn uitermate geschikt om een plek te krijgen naast of in plaats van de klassieke en reguliere middelen in het medicijnkastje of de EHBO koffer. 

Welke planten kunnen nuttig zijn bij mogelijke kleine ongevallen? Wat kunnen we doen bij een brandwonde, een schaafwonde, een snijwonde? Hoe pakken we een insectenbeet aan? Wat doen we bij een kneuzing of verstuiking? We zien een aantal planten die hier duidelijk hulp kunnen bieden en hun toepassing in een pleister, kompres, zalf of ontsmettingsmiddel. Er wordt een top tien van uiterst handige planten gegeven en voorbeelden van hun toepassing. De planten worden duidelijk omschreven en getoond, syllabus wordt meegegeven. Om af te ronden maken we een plantenpleister.

Georganiseerd door Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken

Martine Van Huffel
Toon kaart Lokaal Dienstencentrum Het hoeksken
Hoeksken 29A
9940 Evergem
donderdag 14 mei 2020 van 13:30 tot 16:30
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 19,5
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265