Digitaal maken | Introductie tot Arduino - Geannuleerd

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Computer en techniek

Arduino is een eenvoudige microprocessor die je in allerlei projecten kan gebruiken. We starten met het programmeren van LED’s en verkennen nadien de mogelijkheden van projecten zoals Edge Lit Acrylic, waarbij je op basis van een tekening gecreëerd in Inkscape mooie lichtgevende voorwerpen maakt. Geen voorkennis vereist. Aansluitend volgt de workshop Een sfeerlamp maken met Arduino. Arduino is ... Lees meer

Arduino is een eenvoudige microprocessor die je in allerlei projecten kan gebruiken. We starten met het programmeren van LED’s en verkennen nadien de mogelijkheden van projecten zoals Edge Lit Acrylic, waarbij je op basis van een tekening gecreëerd in Inkscape mooie lichtgevende voorwerpen maakt. Geen voorkennis vereist. Aansluitend volgt de workshop Een sfeerlamp maken met Arduino.

Arduino is een eenvoudige microprocessor die je in allerlei projecten kan gebruiken. We starten met het programmeren van LED’s. We verkennen de mogelijkheden van projecten zoals Edge Lit Acrylic, waarbij je op basis van een tekening, gecreëerd in Inkscape, mooie lichtgevende voorwerpen maakt. We brengen de basisbegrippen van programmeren bij met Arduinoplatformen, maar we gaan ook aan de slag met blokkencode (blokkencode.ingegno.be). We werken een projectje van Edge Lit Acrylic uit waarbij we het programmeren combineren met het maken. De volgende onderwerpen komen aan bod: Basisbegrippen programmeren via een visuele ontwikkelomgeving (IDE) Licht aansturen Functies maken Input verwerken van een drukknop Een LDR-sensor gebruiken om bewust te zijn van de omgeving. Deze workshop vereist geen voorkennis. Aansluitend op deze introductie volgt de workshop Een sfeerlamp maken met Arduino.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook, De Creatieve STEM, Digitaal.Talent@Gent

STEAM edutrainer
Toon kaart Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
do 02/04/20 van 18:30 tot 21:30
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 20,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265