Digitaal maken | Creatief met de lasersnijder - Geannuleerd

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Computer en techniek

Met een lasercutter kan je de meest uiteenlopende objecten creëren. Je vertrekt vanuit een tekening die je in het gratis programma Inkscape maakt. Vervolgens leer je hands-on hoe je de tekeningen op de lasersnijmachine gebruikt. Als praktijkvoorbeelden nemen we puzzels en/of doosjes. We snijden ook de onderdelen van een originele wandklok uit en experimenteren daarbij met hout en vilt. Met een ... Lees meer

Met een lasercutter kan je de meest uiteenlopende objecten creëren. Je vertrekt vanuit een tekening die je in het gratis programma Inkscape maakt. Vervolgens leer je hands-on hoe je de tekeningen op de lasersnijmachine gebruikt. Als praktijkvoorbeelden nemen we puzzels en/of doosjes. We snijden ook de onderdelen van een originele wandklok uit en experimenteren daarbij met hout en vilt.

Met een lasercutter kan je de meest uiteenlopende objecten creëren, waarbij je de focus op het nuttige (doosjes) of het decoratieve (bv. wandklok) legt. Je vertrekt vanuit een tekening die je in het gratis programma Inkscape maakt. Vervolgens leer je hands-on hoe je de tekeningen uit Inkscape op de lasersnijmachine gebruikt. Tijdens de workshop komen de volgende aspecten aan bod: ?       leren werken met het tekenprogramma Inkscape ?       tekeningen op de juiste manier opslaan en openen in het programma dat de laser aanstuurt, ?       de laserinstellingen invoeren, ?       de lasersnijmachine bedienen. Als praktijkvoorbeelden nemen we puzzels en/of doosjes. We snijden de onderdelen van een originele wandklok uit. We experimenteren daarbij met hout en vilt. Het eindresultaat is een originele en eigenzinnige muur- of tafeldecoratie. 

In samenwerking met ArdLab, Bibliotheek De Krook, De Creatieve STEM, Digitaal.Talent@Gent

STEAM edutrainer
Toon kaart Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
do 28/11/19 van 18:30 tot 21:30
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 20,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265