Digistatie | Radio en TV anno 2020

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Computer en techniek

Tegen 2022 wil de Vlaamse Overheid overschakelen van FM naar DAB+, de digitale zendtechniek via de ether. Het traditionele radiolandschap zal in de komende jaren radicaal veranderen, dankzij de opkomst van streamingdiensten, internetradiostations, genre- en nichezenders en podcasts. We overlopen de diverse opties om digitaal radio te beluisteren en we maken dezelfde oefening voor televisie. ... Lees meer

Tegen 2022 wil de Vlaamse Overheid overschakelen van FM naar DAB+, de digitale zendtechniek via de ether. Het traditionele radiolandschap zal in de komende jaren radicaal veranderen, dankzij de opkomst van streamingdiensten, internetradiostations, genre- en nichezenders en podcasts. We overlopen de diverse opties om digitaal radio te beluisteren en we maken dezelfde oefening voor televisie.

Tegen 2022 wil de Vlaamse Overheid overschakelen van FM naar DAB+, de digitale zendtechniek via de ether. Het traditionele radiolandschap zal in de komende jaren radicaal veranderen, dankzij de opkomst van streamingdiensten, internetradiostations, genre- en nichezenders en podcasts. We overlopen de diverse opties om digitaal radio te beluisteren en bekijken welke toestellen je daarvoor nodig hebt. We maken dezelfde oefening voor televisie. Wat is de zin en onzin van technologische nieuwigheden als smart-tv, 3D, HD ready, Full HD, en UHD/4K? Zijn die extra mogelijkheden ook nuttig voor een modale TV-kijker? Is de bediening nog gebruiksvriendelijk? En hoe zit het met de vele 'streamingdiensten' zoals Netflix, Yelo Play, Proximus TV, VRT NU en Steevie?

In samenwerking met Bibliotheek Evergem, Cultuurcentrum Evergem

Dries Taveirne
Toon kaart Bibliotheek-Evergem
Bibliotheekstraat 12
9940 Evergem
do 13/02/20 van 19:30 tot 21:30
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 5,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265