Digistatie | Fiets- en wandelroutes online uitstippelen

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Computer en techniek

We demonstreren sites waarmee je zelf een route kan uitstippelen en hoe je die route dan kan overzetten naar je smartphone of GPS. We zoeken uit of je de computer thuis kan overslaan en ineens alles op je smartphone kan plannen. We ontdekken het aanbod aan routes die je kant-en-klaar online kan downloaden. Veel toerfietsers en hikers ruilen hun papieren fiets- en stafkaarten in voor digitale ... Lees meer

We demonstreren sites waarmee je zelf een route kan uitstippelen en hoe je die route dan kan overzetten naar je smartphone of GPS. We zoeken uit of je de computer thuis kan overslaan en ineens alles op je smartphone kan plannen. We ontdekken het aanbod aan routes die je kant-en-klaar online kan downloaden.

Veel toerfietsers en hikers ruilen hun papieren fiets- en stafkaarten in voor digitale kaarten. Maar in vergelijking met GPS-navigatie in de auto is het digitaal uitstippelen van unieke fiets- en wandelroutes toch minder evident. Het aanbod aan websites, apps, toestellen en kaarttypes is immers zo groot, dat je als nieuwkomer het bos niet meer door de bomen ziet. In deze Digistatie helpen we je om te bepalen welke tools voor jou het meest geschikt zijn. We demonstreren sites waarmee je zelf een route kan uitstippelen en hoe je die route dan kan overzetten naar je smartphone of GPS. We zoeken uit of je de computer thuis kan skippen en ineens alles op je smartphone kan plannen. We ontdekken het aanbod aan routes die je kant-en-klaar online kan downloaden. We bekijken routeplanners die gebruik maken van knooppunten. We evalueren of het zinvol is om te investeren in een fiets- of wandel-GPS, en of je voldoende hebt aan je vertrouwde smartphone. Ten slotte gaan we in op de massa aan fitnessdata die je er gratis bovenop krijgt wanneer je digitaal gaat.

In samenwerking met Bibliotheek Deinze

Luc Peeters
Toon kaart Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1
9800 Deinze
za 25/04/20 van 10:00 tot 12:00
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 5,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265