Digistatie: Fiets- en wandelroutes digitaal uitstippelen AFGELAST

Samenleving

Deze Digistatie leert je welke apps, toestellen en kaarttypes het meest geschikt zijn om je fiets- en wandelroutes digitaal uit te stippelen. Veel toerfietsers en hikers ruilen hun papieren fiets- en stafkaarten in voor digitale kaarten. In vergelijking met GPS-navigatie in de auto is het digitaal uitstippelen van unieke fiets- en wandelroutes minder evident. Het aanbod aan websites, apps, ... Lees meer

Deze Digistatie leert je welke apps, toestellen en kaarttypes het meest geschikt zijn om je fiets- en wandelroutes digitaal uit te stippelen.

Veel toerfietsers en hikers ruilen hun papieren fiets- en stafkaarten in voor digitale kaarten. In vergelijking met GPS-navigatie in de auto is het digitaal uitstippelen van unieke fiets- en wandelroutes minder evident. Het aanbod aan websites, apps, toestellen en kaarttypes is immers zo groot, dat je als nieuwkomer het bos niet meer door de bomen ziet. In deze Digistatie helpen we je om te bepalen welke tools voor jou het meest geschikt zijn. We demonstreren sites waarmee je zelf een route kan uitstippelen en hoe je die route dan kan overzetten naar je smartphone of GPS. We zoeken uit of je de computer thuis kan skippen en ineens alles op je smartphone kan plannen. We ontdekken het aanbod aan routes die je kant-en-klaar online kan downloaden. We bekijken routeplanners die gebruik maken van knooppunten. We evalueren of het zinvol is om te investeren in een fiets- of wandel-GPS, en of je voldoende hebt aan je vertrouwde smartphone. Ten slotte gaan we in op de massa aan fitnessdata die je er gratis bovenop krijgt wanneer je digitaal gaat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1
9800 Deinze
zaterdag 25 april 2020 van 10:00 tot 12:30
Openbare Bibliotheek Deinze
€ 5,0
bibliotheekdeinze@deinze.be
09 381 95 60