Digistatie | Facebook en social media in verenigingen

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Computer en techniek

Sociale media zoals Facebook, Instagram en Pinterest zijn ontstaan om persoonlijke netwerken op te zetten, maar ze worden nu ook veel door verenigingen gebruikt. LinkedIn is een puur professioneel netwerk. Twitter is dan weer een vorm van microblogging. We tonen de verschillen tussen deze sociale media, hoe je ze kunt koppelen aan elkaar en wat de zinvolle toepassingen zijn voor verenigingen. ... Lees meer

Sociale media zoals Facebook, Instagram en Pinterest zijn ontstaan om persoonlijke netwerken op te zetten, maar ze worden nu ook veel door verenigingen gebruikt. LinkedIn is een puur professioneel netwerk. Twitter is dan weer een vorm van microblogging. We tonen de verschillen tussen deze sociale media, hoe je ze kunt koppelen aan elkaar en wat de zinvolle toepassingen zijn voor verenigingen.

Sociale media zijn ontstaan om persoonlijke netwerken op te zetten, maar ze worden nu ook veel door verenigingen gebruikt. Facebook is een sociaalnetwerksite waarop je communiceert met vrienden: je post berichten en reageert op berichten van anderen, al dan niet met een 'vind-ik-leuk'. LinkedIn is een puur professioneel netwerk. Op Instagram en Pinterest deel je beeldmateriaal. Twitter is dan weer een vorm van microblogging, waarbij je korte berichtjes deelt met vrienden en experts. In deze demo tonen we wat het verschil is tussen al deze sociale media, hoe je ze kunt koppelen aan elkaar en wat de zinvolle toepassingen zijn voor verenigingen.

In samenwerking met Bibliotheek Oosterzele, Erfgoed Viersprong

Carina Gülcher
Toon kaart Bibliotheek Oosterzele
Stationsstraat 13
9860 Scheldewindeke
ma 16/03/20 van 19:00 tot 22:00
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 10,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265