Digidokter: Hoe bescherm ik mijn online privacy

Computer en techniek

Bewust of onbewust geef je op het internet informatie over jezelf en anderen prijs. Het meest sprekende voorbeeld is natuurlijk Facebook. Maar ook op onverwachte plaatsen geef je soms veelzeggende informatie weg. Wanneer je een reactie plaatst op een forum bijvoorbeeld, of wanneer je een petitie ondertekent. Een snelle zoekactie op Google levert dan ook vaak ontstellend veel informatie op over ... Lees meer

Bewust of onbewust geef je op het internet informatie over jezelf en anderen prijs. Het meest sprekende voorbeeld is natuurlijk Facebook. Maar ook op onverwachte plaatsen geef je soms veelzeggende informatie weg. Wanneer je een reactie plaatst op een forum bijvoorbeeld, of wanneer je een petitie ondertekent.
Een snelle zoekactie op Google levert dan ook vaak ontstellend veel informatie op over iemand. Informatie waarmee je je onmiddellijk een beeld vormt van die persoon. Anderen doen dat ook met jou en het is een beeld dat vaak niet klopt.
Jouw 'online identiteit' is dus ontzettend belangrijk. Maar waar moet je op letten? Wie zoekt informatie over jou? Welke informatie is beschikbaar? Hoe kan je informatie over jou beter beheren? Hoe kan je informatie beperken of bijsturen?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Openbare bibliotheek Tielt
Lakenmarkt 9
8700 Tielt
zaterdag 23 maart 2019 van 10:00 tot 12:00
Openbare bibliotheek Tielt
€ 5,0
www.vormingplusmzw.be/digidokter-hoe-...