Digidokter : Betalen met je smartphone

Computer en techniek

In deze sessie demonstreren we het gebruik van 'KBC touch' (website + tablet-app) en 'KBC mobile' (smartphone-app). Veel van de besproken functies vind je ook terug in de websites en apps van andere banken: basisfuncties: verrichtingen controleren, overschrijvingen, beheer van automatische opdrachten, beheer van begunstigden 'scashen' (met twee smartphones snel via een QR-code geld ... Lees meer

In deze sessie demonstreren we het gebruik van 'KBC touch' (website + tablet-app) en 'KBC mobile' (smartphone-app). Veel van de besproken functies vind je ook terug in de websites en apps van andere banken:

basisfuncties: verrichtingen controleren, overschrijvingen, beheer van automatische opdrachten, beheer van begunstigden
'scashen' (met twee smartphones snel via een QR-code geld overschrijven)
online betalen bij webshops via inscannen van QR-code op het computerscherm
geld afhalen met MobileCash (inscannen van QR-code op de betaalterminal)
In een tweede luik gaan we wat dieper in op nieuwe betalingssystemen. Zoals op veel plaatsen ter wereld is cash geld ook in België al jaren op zijn retour: het record van transacties via Bancontact wordt jaar na jaar verpulverd. In Japan, Zuid-Korea, VS doet men al volop aan 'contactloos betalen' (NFC), en in Afrika worden microbetalingen 'en masse' via SMS geregeld. Nieuwe betaalmiddelen zullen uiteindelijk ook hier doorbreken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Avelgem
Doorniksesteenweg 77A
8580 Avelgem
zaterdag 14 september 2019 van 10:00 tot 12:00
Bibliotheek Avelgem
€ 5,0
bibliotheek@avelgem.be
www.avelgem.be/webshop