De wereld van Paul Van Ostaijen

Literatuur

Boekenwurm in hart en nieren, Rita Backx, groeide op tussen de literatuur. Sinds 2011 geeft ze geregeld voordrachten voor het Davidsfonds en nu neemt ze ons mee in De Wereld van Paul Van Ostaijen. Rita Backx is sinds haar kinderjaren enthousiast boekenliefhebster. Ze hielp van jongs af in de plaatselijke bibliotheek, haalde de akte van bekwaamheid als bibliothecaris en heeft ene algemene ... Lees meer

Boekenwurm in hart en nieren, Rita Backx, groeide op tussen de literatuur. Sinds 2011 geeft ze geregeld voordrachten voor het Davidsfonds en nu neemt ze ons mee in De Wereld van Paul Van Ostaijen.

Rita Backx is sinds haar kinderjaren enthousiast boekenliefhebster. Ze hielp van jongs af in de plaatselijke bibliotheek, haalde de akte van bekwaamheid als bibliothecaris en heeft ene algemene interesse in cultuur en taal. Sinds 2011 geeft ze geregeld voordrachten voor het Davidsfonds.

Tijdens deze voordracht neemt Backx ons mee in De Wereld van Paul Van Ostaijen. Na het intensief doornemen van het werk van deze bijzondere auteur, alsook biografische studies, het verzamelen van beeld- en geluidsmateriaal en het ondernemen van een van Ostaijen-pelgrimage naar ondermeer Antwerpen en Miavoye (Ardennen), komt ze tot enkele interessante conclusies.

Rita Backx
Kasteel Veltwijck
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren
donderdag 5 juli 2018om 20:00
252 CC
gratis
www.252cc.be/nl/event/49229/de-wereld...