De Ronde Leeft

Voor zijn voordracht De Ronde Leeft fietst Geert Vandenbon freewheelend door het epos Ronde van Vlaanderen. Hij zoekt naar de ziel van de mooiste koers van de wereld door de geschiedenis als leidraad te nemen. Hij spreekt over het ontstaan in het Vlaanderen van het begin van vorige eeuw, over de stichters Van Wijnendaele en Van den Haute, over de evolutie van het parcours, het waarom van ... Lees meer

Voor zijn voordracht De Ronde Leeft fietst Geert Vandenbon
freewheelend door het epos Ronde van Vlaanderen. Hij zoekt naar de ziel van de mooiste koers van de wereld door de geschiedenis als leidraad te nemen. Hij spreekt over het ontstaan in het Vlaanderen van het begin van vorige eeuw, over de stichters Van Wijnendaele en Van den Haute, over de evolutie van het parcours, het waarom van hellingen en kasseien, de scharnierjaren die het uitzicht van de koers wijzigden, de grote namen en belangrijkste (koers)feiten… om te eindigen met het beeld van vandaag: de Ronde als professioneel én eigenwijs koersevent.
Een feest voor wie van koers houdt.
Prijs: 5 euro, UiTPAS met kansentarief: 1,25 euro. Inschrijven via bibliotheek@eeklo.be, 09 2182700 of in de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Eeklo
Molenstraat 36
9900 Eeklo
dinsdag 3 maart 2020 van 19:30 tot 21:30
Bibliotheek Eeklo
€ 5,0
bibliotheek@eeklo.be
09 2182700
www.eeklo.be/bibliotheek