De Avonden : Babbelconcert over (Amerikaanse) filmmuziek door Marc Erkens

Marc Erkens leidt je samen met zijn piano doorheen de (Amerikaanse) filmgeschiedenis en het belang dat muziek, soms expliciet, vaak onderhuids, daarin speelt. Hoe sterk scènes ook zijn opgebouwd en in beeld gebracht, zonder muziek hebben ze niet dezelfde impact. Vele filmklassiekers hebben dan ook hun status te danken aan de iconische soundtrack. Marc Erkens ken je misschien als de bezielde ... Lees meer

Marc Erkens leidt je samen met zijn piano doorheen de (Amerikaanse) filmgeschiedenis en het belang dat muziek, soms expliciet, vaak onderhuids, daarin speelt. Hoe sterk scènes ook zijn opgebouwd en in beeld gebracht, zonder muziek hebben ze niet dezelfde impact. Vele filmklassiekers hebben dan ook hun status te danken aan de iconische soundtrack.
Marc Erkens ken je misschien als de bezielde pianist en muziekkenner uit Culture Club (Canvas/Radio 1). Hij is opleidingshoofd Muziek bij Luca School of Arts - campus Lemmens Leuven. Marc won in 2016 de ‘Klara Iedereen Klassiek-prijs’ als erkenning voor de toegankelijke en bevlogen manier waarop hij mensen warm maakt voor klassieke muziek.
Dit babbelconcert is de ideale opwarming voor het Festival van Vlaanderen-concert op zaterdag 21 september in de Heilig-Kruiskerk in Heusden. Anneleen Lenaerts & Brussels Philharmonic Soloists brengen die avond muziek van componist Nino Rota uit onder andere ‘The Godfather’, ‘La Dolce Vita’ en ‘Romeo and Juliet’.
Heb je een ticket voor het concert ‘Nino Rota Achterna’? Dan kan je de lezing van Marc Erkens gratis bijwonen, maar schrijf je dan wel in. (via mail: bibliotheek@destelbergen.be of telefonisch 09/2280761)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Destelbergen
Dendermondesteenweg 420
9070 Destelbergen
dinsdag 17 september 2019 van 20:00 tot 22:00
Bibliotheek Destelbergen
€ 3,0