Cursus vormen en gieten volgens de verloren waasmethode

Beeldhouwkunst

Er zijn nog enkele plaatsen voor de cursus was boetseren / gieten. Reageren? Delen? Graag! Cursus beelden vormen en gieten volgens de verloren wasmethode. Nog 3 plekken vrij. Wie deze herfst dit ook wil meemaken kan zich nu opgeven. Er kunnen maximaal zeven personen meedoen. 4 personen hebben al gezegd te komen. We gaan gieten in een tin legering omdat het smeltpunt veel lager ligt dan brons. ... Lees meer

Er zijn nog enkele plaatsen voor de cursus was boetseren / gieten. Reageren?

Delen? Graag!

Cursus beelden vormen en gieten volgens de verloren wasmethode.

Nog 3 plekken vrij. Wie deze herfst dit ook wil meemaken kan zich nu opgeven. Er kunnen maximaal zeven personen meedoen. 4 personen hebben al gezegd te komen. We gaan gieten in een tin legering omdat het smeltpunt veel lager ligt dan brons. (in brons gieten kan ook maar daar zijn meerkosten aan verbonden) We maken van was een model van ca. 200 gram en gaan dat invormen in gips wat ik daarna uitstook op 400 graden C. De was smelt en verbrand dan in het gipsmodel. In de ontstane holle ruimte wordt dan het vloeibare metaal gegoten. Daarna wordt het gips verwijderd en zullen de beelden door de cursisten worden afgewerkt in mijn atelier. Het beeldje weegt dan ongeveer 10 x het was gewicht, dus 2 kg. Er bestaat de mogelijkheid dat we het beeldje verbronzen. Dan ziet het er uit als brons. Het geheel is een vrij ingewikkeld en kostbaar proces. Maar heel leerzaam om mee te maken.

De cursus bestaat uit 7 lessen en kost 275,- Euro inclusief materiaal zoals was, gips, tin legering, uitstookkosten en gietkosten. Het lijkt misschien veel € 275, maar besef wel dat je voor die prijs nergens een een zelfgemaakt gegoten beeld kan kopen. Alleen de gietkosten bij een professionele gieter zijn al veel hoger. Het cursusgeld dient vooraf te worden betaald. De cursus wordt gegeven op zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur inclusief koffie of thee. Aanvang cursus begin oktober. Marten F. Grupstra, Winschoterweg 3 9697 XC Blijham.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kunst en Vliegwerk
winschoterweg 3
9697xc Blijham
Van za 19 oktober 2019 09:30 tot za 4 januari 2020 12:30
€ 275,0