Cursus: Natuurgids (Wachtebeke)

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan ben je bij Natuurpunt CVN aan het juiste adres voor de cursus Natuurgids. Lees meer

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan ben je bij Natuurpunt CVN aan het juiste adres voor de cursus Natuurgids.

De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.

Opzet

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan de helft natuurexcursies. De activiteiten worden gespreid over één jaar zodat je de natuur in elk jaargetij leert kennen. Na deze cursus heb je een brede basis over natuur en milieu, en heb je basisvaardigheden rond het begeleiden van groepen opgedaan. Na het maken en presenteren van de opdrachten krijg je het getuigschrift.

Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN ontvangen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

Praktisch

De theorielessen en excursies vinden plaats op zaterdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00. Uitzonderlijk zijn er excursies de zaterdagnamiddag. De eerste bijeenkomst is op 27 januari 2018 en de afronding is in december 2018. Aan het begin van de cursus ontvang je het definitieve programma. 

Inschrijven & handboek

Online inschrijven en betalen kan via het formulier hieronder. Het inschrijfgeld bedraagt € 240,-. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je € 216,-.  Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je € 180,-.

Na de registratie van je betaling ontvang je een mailtje met de link naar het digitaal leerplatform van deze cursus. Daar kun je het handboek gratis downloaden. Je kunt het handboek ook op papier bestellen (€ 18,-) door dit aan te vinken in het inschrijfformulier. Je handboek ligt dan klaar tijdens de eerste les. Let op: dit handboek is een naslagwerk, de lessen volgen het handboek niet. 

Samenwerkingspartners

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt CVN Meetjesland.

 


Online inschrijven en betalen

Voor deze activiteit kan je online inschrijven en betalen via creditkaart, bancontact en overschrijving. Vermeld bij een overschrijving altijd het unieke betalingskenmerk (dat je per mail ontvangt) als gestructureerde mededeling bij je betaling.

Na je inschrijving en nadat je betaling gekoppeld is, ontvang je een mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Provinciaal Domein Puyenbroeck
Puyenbrug 1/A
9185 Wachtebeke
van 27/01/18 tot 23/12/18
Natuurpunt CVN
€ 240,0
Inschrijven
thijs.himpe@cvn.natuurpunt.be
0497 05 33 63