Causerie "Het strijdtoneel van Europa"

Geschiedenis

Edward De Maesschalck schreef heel wat historische boeken, o.m. het nieuwe ‘Het strijdtoneel van Europa’, een werk dat dit jaar als topper in de Davidsfondscatalogus staat, over de Zuidelijke Nederlanden onder Spaans, Oostenrijks en Frans bewind. In de periode van 1648 (Vrede van Munster) tot 1815 (Waterloo) leefden de Zuidelijke Nederlanden achtereenvolgens onder Spaans, Oostenrijks en Frans ... Lees meer

Edward De Maesschalck schreef heel wat historische boeken, o.m. het nieuwe ‘Het strijdtoneel van Europa’, een werk dat dit jaar als topper in de Davidsfondscatalogus staat, over de Zuidelijke Nederlanden onder Spaans, Oostenrijks en Frans bewind.
In de periode van 1648 (Vrede van Munster) tot 1815 (Waterloo) leefden de Zuidelijke Nederlanden achtereenvolgens onder Spaans, Oostenrijks en Frans bewind. Er werd in onze contreien ontzettend veel gevochten en vooral de Fransen onder Lodewijk XIV, Lodewijk XV en Napoleon maakten het bijzonder bont.
Maar ondanks zoveel ellende bleef de bevolking groeien, werden fraaie woningen, kerken en kastelen gebouwd, kanalen aangelegd, bloeide de kant- en katoenindustrie, ontstonden de eerste steenkoolmijnen en werd de intensieve landbouw een voorbeeld voor geheel Europa. De veerkracht van de bevolking bleef ongebroken. In zijn enthousiaste stijl neemt Edward De Maesschalck ons mee naar die boeiende tijd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Abdij Keizersberg
Mechelsestraat, 202
3000 Leuven
dinsdag 10 maart 2020 van 20:00 tot 22:00
Davidsfonds afdeling Leuven-centrum
€ 8,0
davidsfondsleuven@telenet.be