Breughel en het maniërisme

Kunst en kunsteducatie

Bruegel is een van de meest fascinerende persoonlijkheden van de Vlaamse kunst. Zijn werk behoort tot het maniërisme, die bizarre kunstrichting die zich situeert tussen renaissance en barok. Het optimisme van de renaissance maakt hier plaats voor een cynischer levenshouding. 3 donderdagen van 9.15 tot 11.45 uur 14/11 – 21/11 – 28/11 Bruegel is een van de meest fascinerende persoonlijkheden van ... Lees meer

Bruegel is een van de meest fascinerende persoonlijkheden van de Vlaamse kunst. Zijn werk behoort tot het maniërisme, die bizarre kunstrichting die zich situeert tussen renaissance en barok. Het optimisme van de renaissance maakt hier plaats voor een cynischer levenshouding.


3 donderdagen van 9.15 tot 11.45 uur

14/11 – 21/11 – 28/11


Bruegel is een van de meest fascinerende persoonlijkheden van de Vlaamse kunst. Al te vaak echter wordt hij enkel gezien als een schilder van vrolijke en kluchtige boerenscènes. Bruegel was echter een erudiet man en hield de vinger aan de pols van zijn tijd. Met kritische blik zag hij het geweld en gewoel van het 16de eeuwse Vlaanderen en becommentarieerde het in zijn werken.


Brueghels kunst behoort tot het maniërisme, die bizarre kunstrichting die zich situeert tussen renaissance en barok. Het optimisme van de renaissance maakt hier plaats voor een cynischer levenshouding. De mens staat niet langer in het middelpunt van de schepping. Hij verhuist naar de marge of hij wordt verpletterd door de massa of het natuurgeweld.

Breughel en het maniërisme
Kasteel Bouckenborgh
Bredabaan 555
2170 Merksem
donderdag 14 november 2019om 09:15
cultuurcentrum Merksem
€ 24,0
Inschrijven
www.ccmerksem.be/nl/event/60902/breug...