Boogie Woogie

Stijl en salondansen

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Boogie Woogie is een zeer dynamische en vooral leuke swingdans waar dansplezier centraal staat. Je leert leiden en volgen op Golden Oldies van de jaren vijftig. Heb je al wat danservaring in de benen is dat een pluspunt maar zeker geen vereiste. We beginnen van nul en bouwen gedurende 5 lessen jouw dansrepertoire uit tot een mooi geheel. De dans vindt zijn oorsprong bij de Lindy Hop, de moeder ... Lees meer

Boogie Woogie is een zeer dynamische en vooral leuke swingdans waar dansplezier centraal staat.

Je leert leiden en volgen op Golden Oldies van de jaren vijftig. Heb je al wat danservaring in de benen is dat een pluspunt maar zeker geen vereiste. We beginnen van nul en bouwen gedurende 5 lessen jouw dansrepertoire uit tot een mooi geheel.

De dans vindt zijn oorsprong bij de Lindy Hop, de moeder van alle swingdansen. De naam Boogie Woogie wordt meestal gebruikt in Europa en leunt dicht aan bij de Amerikaanse East Coast Swing. Er wordt gedanst op snelle Boogie Woogie en Rock'n Roll muziek maar de stappen zijn een stuk trager.
In deze minireeks leren we de tragere en meer toegankelijke 'social dance' vorm want er is ook de intensievere, snellere variant binnen de Rock'n Rol competitie.

Voortaan swing je op elk feestje ook op snelle muziek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Danshuis De Ingang
Hurstweg 8
9000 Gent
Van 22 april 2018 tot 27 mei 2019 (zo van 20:45 tot 22:15)
Danshuis De Ingang
€ 64,0